fredag 13 februari 2009

Plötsligt händer det

För närvarande huserar vi på Hudmottagningen på KS där vi lär oss om, ja du gissade rätt, hud.
Nevus, sår, psoriasis ja allt du kan tänka dig om hud, släng sedan in lite genitala dermatoser och flytningar och du har Hudkursen termin 7. Det bästa och sämsta med detta moment är bildutbudet, ana bara hur mkt bilder det finns på hudens olika utseenden på gott och ont (en timmes slideshow (!?!) med sjukt kön är inte alltid så uppiggande).



I samma veva har SVK kurser delats ut om 3 veckor till deltagarna i termin 7, utbudet denna termin är väldigt skralt med en kurs om Åderförkalkning en om Lever en om Njure en om Hud en om Goda doktorer (är vi verkligen så smaklös så vi behöver en kurs i detta?) och en om EU och sjukvårds utveckling. Vad ska man välja??? 6 att välja på men bara 5 prioplatser, vilken ska bort? Ja, i slutändan har man inte så mycket att tycka till om då det såklart liksom i övriga delar av utbildningen blir en lottningslek. Men vem vet plötsligt kanske det händer...du får ditt första val.

Men åter så till Hudkursen och dess schema. Andhämtning inför kommande osce och tentamen i medicin. Men med större luckor i schemat än man kunnat hoppats på och med placeringar lite här och var ser man inte varandra lika frekvent som tidigare. Skönt då att det finns en idrottsdag inplanerad där man kan optimera umgänget, i vissas fall innebär detta en resa till skidbacken för lite rekreationsövningar i backen och bastun.

Debuterar här med detta inlägg på bloggen och passar på att göra reklam för en web enkät som vid fullföljt ifyllande, (5 min), skickar hem två trisslotter till dig. Riktar sig till läkarstudenter/läkare/forskare...fyll i och sprid vidare.

http://www.surveymk.com/s.aspx?sm=3h1T3MqY4AjGtkZhFvrBxQ_3d_3d



Ibland så...


/calle

Inga kommentarer: