tisdag 10 februari 2009

Café Jollen - R.I.P

Fikamöjligheterna på Dandis är det gott om. Vi har ju den egna kaffemaskinen som vi skrytit om länge nu. Sen finns pressbyrån, Bistro Amica och Gynakutens café. För att inte tala om avdelningsfikat som är varierande i pris och kvalité.

Den gångna veckan var det dock några kursare som har bättre koll på fikaläget än andra som introducerade ett nytt café! Hör o häpna - Café Jollen - ligger liksom i samma hus som Rest Fontänen fast lite längre bort. Vilket ställe! Hembakta, billiga bakverk, kaffe, läsk och annat smaskens. Inte nog med det utan sällskapsspel som "Vem vill bli miljonär", "MIG", "Kalaha", "Backgammon" osv osv. Men det allra, allra bästaste var nog ändå Biljardbordet (!) OCH PINGISBORDET!

För ni minns väl rundpingisturneringarna på Fritids? Alla hade ett pingis-racket, gärna ett eget om man hade fått det i julklapp, annars de gamla trasiga som fanns på fritids eller i sista hand en platt bok som fick agera racket. Så i dagarna 2 spelades det rundpingis på lunchrasten, MIG-turneringar och kakfrossa. På fredagen var alla laddade för en större omgång, vi hade kallat in kursare från PV-seminariet och var redo för en rejäl match. När Jollen var STÄNGT på obestämd framtid. Vi kanske borde ha anat något i torsdags när de rensade bort blommorna...

Vi gråter. Jollen - Det var fint så länge det varade!

Inga kommentarer: