måndag 15 september 2008

"Get Together"-resa till Riga






Som en liten kick-off inför T-6 och den megalånga medicinkursen (Tema: Medicin) på två terminer blev hela kursen bjuden på en skitskön kryssning till Riga.

I bussen var förväntningarna och farhågorna stora. Skulle vi åka med Regina Baltica (=rysk pråm) eller något mer flott? Jihoo vissa mer informationssökande kursare visste såklart vilka båtar som gick vilka dagar, ergo: Silja Festival! Stor båt med trevliga lettiska medpassagerare.

Först vankades det fika. Vi åt och åt av de genmanipulerade äpplena och sockrade kakorna. Vem skulle orka buffé på kvällen? Jorå det orkades med några vändor på buffén också. Det dracks vin och vi lärde känna varandra - kursledning och kursare. (Det smög även fram att kursledningen hade full koll på bloggen och till och med hade favorit-taggat den..)

Inte nog med att vi åt mat. Vi sjöng även Karaoke. Tänk schlager, öl och en miniscen med en förtjusande Elina som koordinerade sånginsatserna både på svenska och lettiska. Fredagskvällen var uppvärmning inför Karaoke-shot-gun som lekledar-Erik införde på lördagen. Alla som ville sjunga fick låtar valda utan förvarning. Hur kul som helst. OK ibland kunde det hända att man inte kunde en låt men revansch-karaoke vankas varje dugga-öl som kommer!

åja. det finns massor mer att berätta men nu är det viktigare med bildbevis.

Inga kommentarer: